30. spominski pohod

Cenjene veteranke, spoštovani veterani, cela tri desetletja je minilo ,ko smo se odločili, da zaživimo po svoje-Taborniki bi rekli Gremo mi po svoje, vendar zadeva po referendumu in kasnejših aktivnostih na pomlad 1991 ni bila več tako taborniška, ker so se namesto lokov in puščic pojavila letala, tanki in pehotno orožje.

Zavedali smo se, da lahko samo z našo trdno odločenostjo, ljubeznijo do domovine in zavestjo, da smo se odločili za samostojno pot uspemo kljub številčnejši premoči in tehnični prednosti sovražnika.

Začetki našega upora segajo v Pekre-ta sveti kraj za našo stvar bo tudi letos prizorišče obujanja spominov na smelo upanje po lastni domovini; zbrali se bomo v soboto, dne 22.maja 2021 ter skupaj s prebivalci Peker spregovorili o tistih junaških časih,  ko smo z modrostjo in prepričevanjem dosegli, da je sovražna stran uvidela, da s svojim početjem ne bo uspela, saj bo po nerazumljivih reakcijah zmeraj tujec in osovražena vojska na slovenskih tleh.

Dragi somišljeniki, borke in borci, danes bi težko aktivirali takšno svobodeželjno množico, ker spoznavamo, da je iz naše osvobojene domovine ostalo samo nekaj lepih spominov in tovarištva, kup pepela in ogromno naplavljenega kvazikapitala, kateri samo sega po profitu in izkoriščanju državljanov Republike Slovenije.

Vsak režim, naj bo levi ali desni, naj se od danes brani sam, domovine pa več ne bomo branili, ker nam jo je nekdo ukradel in prodal.

Vljudno vabljeni na 30. spominski pohod, ki bo potekal tako kot vsako leto od IC Pekre do Vojašnice generala Maistra in nazaj po tankovski poti do IC Pekre.

Program:

  • Prihod pohodnikov od 9. do 10.30 ure
  • 30 spominska proslava pred IC Pekre v organizaciji MOM
  • Po proslavi začetek pohoda
  • Otvoritev prenovljene spominske sobe v IC Pekre
  • Po vračilu pohodnikov malica

 

NAJ NE BO POZABLJENO !

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                           OZVVS MARIBOR

                                                                                                                                Branko Trglec