Pekre 2021 po proslavi

Cenjene veteranke, spoštovani veterani, poklonili smo se spominu na Pekrske dogodke izpred 30 let,

ko je ljudstvo s pogumom in narodno zavestjo ubranilo prve poskuse osamosvojitve Republike Slovenije. Kljub temu, da je bilo proti Pekram, proti Izobraževalnemu centru in proti ljudem samim uperjeno orožje, nihče ni odnehal, pobegnil ali kako drugače ogrozil druženja oziroma pohoda za svobodo.

Minulo soboto, dne 22.05.2021 smo skupaj v sodelovanju z Mestno občino Maribor, Turističnim društvom Pekre ter ostalimi prostovoljci oziroma občani Peker in Maribora obudili spomin na slovensko osamosvojitev.

V tem letu se nam je ponovno zgodila delitev na prave in neprave veterane, občane in svobodomiselne ljudi, saj so posvečeni osvoboditelji pripravili zvečer svojo proslavo v Kadetnici v Mariboru in tako ponovno dokazali, da se bojijo naroda in se zapirajo v vojašnico.

Moram priznati, da določenih ekstremov nismo pogrešali v Pekrah, nam so Pekre ostale posvečeni kraj kot mnogo Slovencem Brezje.

Spomin na Pekre mora ostati neomadeževan, saj smo svoj pohod na osamosvojitev začeli v Pekrah in si ta kraj, ti ljudje zaslužijo spoštovanje.

 

 

 

 

 

NAJ NE BO POZABLJENO !

OZVVS MARIBOR

Branko Trglec – predsednik