Čestitka veteranom ob dnevu državnosti

Spoštovane vojne veteranke in vojni veterani ter vsi, ki ste aktivno sodelovali v vojni za Slovenijo!

V vročih junijskih dneh leta 1991, pred 31 leti smo z nestrpnostjo in tudi z upanjem v mirno rešitev jugoslovanske krize pričakovali razglasitev naše samostojnosti. Zgodila se je 25. junija 1991 in v popoldanskih ter večernih urah tistega dne, smo s ponosom in radostjo v srcu opazovali, kako plapola zastava naše samostojne Slovenije kot njen najpomembnejši simbol.

Takoj naslednji dan pa je JLA s svojimi enotami začela s poskusom zavzetja mednarodnih mejnih prehodov, vendar zahvaljujoč pripadnikom TO, milice in slovenskemu narodu jim to ni uspelo. Začela se je vojna za Slovenijo!

Prav je, da se vojni veterani in vsi branitelji Slovenije spominjamo tistega časa in tistih zgodovinskih dogodkov, v katerih smo imeli priložnost in čast sodelovati. Časa, ko smo z orožjem v roki ter ponosom in zanosom v srcu branili domovino pred eno najmočnejših armad takratne Evrope.

Z globokim spoštovanjem pa se spominjajmo vseh tistih, ki so za našo samostojnost izgubili največ kar so imeli – svoja življenja! »Dolgo živijo tisti, kateri umrejo za svojo domovino«!

Ob državnem prazniku, Dnevu državnosti prejmite iskrene čestitke in zahvalo za izborjeno samostojnost Republike Slovenije, naše države in naše skupne domovine!

Naj ne bo nikoli pozabljeno!

 

Ladislav Lipič
Predsednik Zveze veteranov vojne za Slovenijo

Scroll to Top