ČLANI OZVVS MARIBOR NA 6. MEMORIALU MARJANA STREHARJA V BRINJU

V sredo, 28. septembra letos,  se je za razliko od lanskega, v Brinju pri Slovenski Bistrici ,odvijal 6. memorial Marjana Streharja, ki je zajel štiri oblike tekmovanja, met bombe na cilj, rusko kegljanje, met obročev na kovinski drog in dodatno še miselni boj na 64- tih poljih – šah. Organizator, lahko rečemo že tradicionalnega memoriala Marjana Streharja, OZVVS Slovenska Bistrica, je tekmovanje in zaključno srečanje dobro pripravil.

Takoj po pozdravnih –  otvoritvenih govorih, v katerih so sodelovali Miran Krušič, predsednik OZVVS Slovenska Bistrica, , dr Ivan Žagar, župan občine Slovenska Bistrica , Alojz Lipič, predsednik ZVVS in Maks Wolfgruber, predsednik PO ZVVS VŠP, je sledila še predstavitev načrtovanih tekmovanj.

Tokrat se je zbralo 7 območnih združenj VŠP, Ormož, Ptuj, Lenart, Ruše, Sl. Bistrica, Kungota, Pesnica, Šentilj in Maribor in PVD SEVER Maribor, skupaj torej 8.

V metu bombe je nastopilo 8 ekip, prepričljivo je zmagala ekipa SEVER-ja z 88 tč, Rušani so bili s 83 tč drugi, Lenarčani pa so za 1 točko z 78 tč prehiteli domačine. Ekipa Maribora je s 16 tč osvojila 8. mesto.

V ruskem kegljanju se je prav tako spoprijelo 8 ekip. Slavil je Ormož s 164 tč, sledila sta Slovenska Bistrica s 161 in Ruše s 137 tč-mi. Maribor je s 108 podrtimi keglji zasedel 8. mesto.

Pri metu obročev na kovinski drog je prav tako tekmovalo 8 ekip. Zmago so odnesli domačini s 7 tč, sledili so jim Ptujčani s 6-timi in Lenarčani s 5 -timi tč. Ekipa Maribora, ki je pred tem sodelovala v metu bombe na cilj in ruskem kegljanju, je v enaki postavi Milan Lovrenčič, Ante Kaurin in Alojz Simonič,  le izborila delitev 5. do 7. mesta z Ormožem in Rušami. Trije obročki so zadostovali.

In zdaj ŠAH in šahisti. Kapo dol! V šahu se je spoprijelo 6 ekip. Prepričljivo zmago z doseženimi 13,5 tč  od 15 možnih (90 %!!) si je izborila ekipa veteranov Maribora v postavi: Danilo Kajnih, Karl Cojhter in Rajko Hofbauer. Drugo mesto je pripadlo ekipi Ruš z 12 tč, tretje pa domačinu – Slovenski Bistrici z 10,5 tč.

V skupni razvrstitvi je prvo mesto osvojila OZVVS Slovenska Bistrica s 26 tč, drugo mesto so si priborili vselej borbeni Rušani s 24 tč, tretje mesto je slavil  SEVER z 22 tč. Maribor si je z Ormožem delil skupno 6. mesto. Čestitke vsem! Vselej prijetno druženje nas krepi.

Naj ne bo pozabljeno!

Četrtek, 29.09.2022

Scroll to Top