Ekipa OZVVS Mb na 24. tradicionalnem šahovskem turnirju Malečnik 2022

V skladu z letnim načrtom dela  OZVVS Maribor za leto 2022 ,  se je šahovska ekipa OZVVS Maribor, tokrat v postavi Karl Cojhter, MK, Branko Vadlja, I. kat, Branko Kolar, I. kat in Jožef Kopše, II. kat, udeležila 24. tradicionalnega šahovskega turnirja Malečnik 2022. Organizator turnirja je OZSČ Maribor, za izvedbo sta poskrbela enota Malečnik – Ruperče in ŠK Malečnik, slednji vselej nudi tudi prostor. Šahovskega tekmovanja, ki je obenem ekipno in posamično, igra se na čas dvakrat 10 min, sistem Švicar, 7 kol, se je udeležilo 6 ekip oz. 20 posameznikov in 1 predstavnica nežnejšega spola.

Zmagala je ekipa OZVVS Maribor z osvojenmi 16,5 točkami, pred ekipo enote Malečnik z doseženimi 12 točkami in ekipo OZSČ Mb Hoče – Slivnica z 11,5 točkami. 4. in 5. mesto sta z enakim številom točk – 10,5 zasedli ekipi OZSČ Mb Pekre in DVI Mb, ekipa Ruperč pa je s 7 točkami pristala na 6. mestu. Gens una sumus – Vsi smi ena družina!

V posamični  konkurenci pa je zmagal Branko Kolar, drugi je bil  Jožef Kopše in tretji Karl Cojhter, vsi s 5,5 točkami in vsi  predstavniki OZVVS Mb

Na turnirju je zaigralo še več veteranov OZVVS Maribor.  Bruno Kremavc  ki je nastopal za ekipo OZSČ Mb Hoče – Slivnica je zasedel odlično 4. mesto s 4,5 točkami, Branko Vadlja je bil s 3,5 točkami 10, Rajko Grubelnik pa z enakim številom točk 12.

Turnir je uspešno vodil arbiter Igor Šenveter iz ŠK Malečnik. Za okusni prigrizek in pijačo pa sta poskrbela intendanta  Igor  in Maja Pahor. Igor, prav tako veteran vojne za Slovenijo, je uspešno dolgoletno predsednikovanje enoti Malečnik – Ruperče zamenjal z nadzorno funkcijo, pri OZSČ Mb, prav tako  pa tudi pri OZVVS Maribor. Bil je tudi uvodni govornik pred turnirjem.

Za zaključni govor ter podelitev  pokalov in medalj najboljšim (ekipno in posamično) je poskrbel predsednik OZSČ Maribor, polk Franc Ošljak Vse zapisano potrjujejo fotografije veterana, vodje praporščakov in člana predsedstva OZVVS Maribor,  Miša Frajzmana.

03.06.2022, petek

Bruno Kremavc
Član KŠR OZVVS Maribor

Scroll to Top