Novoletne želje

Cenjene veteranke, spoštovani veterani, ne bom uporabil zastarele floskule Leto je naokrog, za novo pa si bomo zaželeli zdravja in vsega ostalega.

Preživeli smo še eno leto,katero nam kljub volilni vročici ni prineslo nekih velikih sprememb; še zmeraj smo lahko zadovoljni z lokalnimi volitvami in usklajenimi ter izbranimi veljaki,kateri nam omogočajo preživetje; naša domovina nam je trenutno dalje kot je iz Maribora preko Trojan do Bele Ljubljane.

Naš veliki domoljub France Prešeren je z Železno cesto upal,da bo zobata proga povezala Slovence, vendar je ostalo le pri Zdravljici,katera bi naj bila himna vse Slovencev, vsaj zasluži si to.

Trenutna politika je pozabila na svoj narod, kateri strada in zmrzuje na slovenskih tleh, socialnim oskrbovancem iz Ukrajine pa deli denar in socialno pomoč slovenskih davkoplačevalcev in dobrotnikov; politika s poklanjanjem streliva, orožja in oklepnih vozil podžiga vojne spopade na Vzhodu ter tako posredno peha svoj narod v globoko krizo.

Če si Golob, ponavadi letiš visoko, tako, da siromakov in lačnih na tleh ne opaziš, kljub temu,da si ob hranjenju na tleh ponujal pečene piške bi rekel Ivan Cankar,sedaj pa ko letiš sipaš temu narodu iztrebke na glavo.Še zmeraj si bomo morali sami izboriti preživetje v domovini,katero smo obranili, predvsem z mislijo,da nam bo svoboda prinesla razkošje ali pa vsaj mirno življenje na stara leta.

Dragi moji, še zmeraj trdim,da je bila v juniju 1991 samo za nas osvobodilna vojna oziroma vojna za domovino; vsi ostali artefakti Udbe, Cerkve in tujega kapitala pa so na naših plečih izvedli meščansko revolucijo.

Zapovedujem vam,da boste morali sami pritiskati na aparate države, na socialne službe in ostalo birokratsko navlako v tej domovini,da vam bo omogočeno preživetje.

Želim vam zdravja, osebne sreče, predvsem pa razumevanja med nami, srečno.

 

                                                                                   OZVVS MARIBOR
Branko Trglec

Scroll to Top