OZVVS Mb na 19 VŠI zvez ZVVS in PVD Sever v Brežicah

Spoštovane veteranke in veterani OZVVS Maribor,

Dovolite, da vas najprej, še vedno v korona času, lepo pozdravim kot član Komisije za šport in rekreacijo in vam zaželim predvsem zdravja.

Na kratko vas popeljem nekaj časa nazaj, na soboto, 20.junija letos, ko so  v Brežicah potekale 19. -te veteranske športne igre )skr. 19. VŠI) zveze ZVVS in PVD SEVER. Soorganizatorja iger sta bili PVD SEVER Posavje in OZVVS Brežice. Protikoronski ukrepi niso dovoljevali več kot 500 udeležencev.

S tremi ekipami (šah, streljanje s serijsko zračno puško in met šolske bombe na cilj) smo nastopili v Brežicah. Izpustili smo discipline, kjer težje najdemo konkurenčno zasedbo in sicer: košarko, pikado in vlečenje vrvi. Še naprej iščemo 130 do 140 kilaše in predvsem njihovo moč.

Z avtobusom Arrive Alpetour d.o.o. in izjemnim šoferjem le-te, Francem Žmavcem, smo se peljali: Franc, Lajnšič, Agata Šenverter, Branko Vadlja, Igor Pahor, Danilo Kajnih, Karl Cojhter, Ivan Kopše, Jernej Jazbinšek, Slavko Habjanič in jaz, Bruno Kremavc, skupaj deset. Tone Korošec, dolgoletni predsednik in zadnjem letnem volilnem zboru OZVVS Maribor imenovan za častnega predsednika, nam je zagotovil hrano in pijačo. Pri slednji je bil še izredno radodaren, v detalje pa ne bi posegal. Izgledalo je kot voda.

Tudi v avtobusu smo spoštovali protikoronske ukrepe  Predsednik OZVVS Maribor, Branko Trglec pa se je na igre pripeljal z osebnim vozilom. Torej vseh udeleženih na 19. VŠI v Brežicah iz OZVVS Maribor nas je bilo enajst, kot nogometno moštvo. Franc Lajnšič in Agata Šenveter sta poskrbela, da 19. VŠI ne bodo šle v pozabo: Fotografije, tudi trofejne  so dokaz. Agata je še posebej skrbela, da smo se, ko je bil čas, družili in po potrebi koordinirala s šoferjem avtobusa. Tudi novi predsednik OZVVS Maribor je poskrbel za krajše druženje in napitek pred borbo na športnih področjih.

Ekipa šahistov, v postavi Danilo Kajnih, Karl Cojhter in Branko Vadlja, je v borbi 19-tih ekip  z doseženimi 19-timi točkami zasedla odlično 2. mesto, takoj za zmagovalcem OZVVS Dolenjsko. Kajnih je prispeval 6,5 točk, Cojhter 7,5 in Vadlja 5 (vsi od odigranih 9 partij).Prislužili so si medalje, kot ekipa pa lep šahovski pokal, ki se bo v vitrini na sedežu OZVVS Mb pridružil številnim drugim. Res je, kapo dol, v šahu je OZVVS Maribor silovita.

Ekipa strelcev s serijsko zračno puško, v sestavi Ivan Kopše, Jernej Jazbinšek in Igor Pahor, je med 32 ekipami z doseženimi 291 krogi zasedla odlično 5. mesto. Izjemen rezultat, tretji posamično,  je dosegel naš ostrostrelec Kopše – 102, solidno sta se odrezala tudi Jazbinšek s 95 in Pahor s 94 krogi. Tudi vam strelci, kapo dol!

Ekipa bombašev , v postavi: Bruno Kremavc, Slavko Habjanič in Igor Pahor, je med 27 -timi ekipami s 63 točkami zasedla solidno 10. mesto. Bruno Kremavc je zadel vse tri najmanjše cilje, sledil mu je Habjanič, Pahorju pa je za nekaj centimetrov spodletel zadnji met na 25-metrski razdalji.

V skupni razvrstitvi smo v primerjavi z 18.VŠI leto poprej v Mozirju napredovali iz 16. – tega na 13. mesto vseh udeleženih  OZVVS in PVD SEVER v Slovenij.

Zapisal 14.07.2020

Bruno Kremavc

 

Skupna zmagovalca in tudi prejemnika prehodnega pokala pa sta bili OZVVS Zg. Gorenjska in PVD Sever Ljubljana.

Veteranske športne igre – sob., 20.06.2020 v Brežicah )

11 udeležencev, od tega 8 udel., ki so tekmovali v ekipah: šah,. ZP in met bombe. Prevoz z 51 sed. avtobusom Arrive in šoferjem Francem Žmavcem.

ŠAH > 2. mesto med 19. ekipami /pokal, medalje posamezniom: D. Kajnih, K. Cojhter in B. Vadlja

ZP > 5. mesto med  __ ekipami, 3.-ji najboljši rezultat dosedel Ivan Kopše 102, J. Jazbinšek 95 in I. Pahor 94.

MŠB/C > 10. mesto med 29-timi ekipami: B. Kremavc (21 tč – 6,7,8), S. Habjanič in I. Pahor > skupaj (42 tč)

Franc Lajnšič posnel 19. VŠI zvez ZVVS in PVD Sever. Agata Šenveter v pomoč.

Scroll to Top