Pohod- MB 2022

Veterani ne tečejo ampak  hodijo častni krog-tek ni prepovedan, vendar je večini nam onemogočen,ker smo po 31 letih v malo slabšem zdravstvenem ali kondicijskem stanju, vendar duha nam ne more nič vzeti-še zmeraj smo pripravljeni na dejanja kot takrat.

 

Spoštovane veteranke, cenjene gostje, dobrodošli bojni tovariši,iskreno pozdravljam in se zahvaljujem za obisk podpredsedniku Zveze veteranov vojne za Slovenijo, Slavku Ogrincu, prijateljem z okopov Ormoža, njihovemu predsedniku Miranu Fišerju,zahvaljujem se Občini Miklavž in kabinetu župana, g.Egona Repnika, Krajevni skupnosti Skoke oziroma njenim predstavnikom, predvsem g.Zdenku Čušu  ter seveda Športnemu centru Skoke, kateri nam je omogočil preživeti današnji dan pod drevesi in streho tukajšnjega centra.

Debela tri desetletja so mimo, ko smo zavestno stopili v bran komaj nastali domovini Sloveniji; na tem delu slovenske zemlje smo se odločili ubraniti logistično povezavo Maribora s svetom; danes bomo prehodili del poti,katera nam bo obelodanila obroč, katerega smo ustvarili in skoraj nepredušno zaprli Aerodrom Maribor.

Vemo, da smo v tistem času ustvarili nekaj nelagodja, mogoče celo jeze med krajani Skok, Dobrovc, Dravskega dvora in Rogoze, vendar verjemite, da je bila to edina rešitev in vsi postopki so bili zavestno izpeljani v smislu obrambe domovine in Aerodroma.

Z današnjim pohodom, katerega bomo smelo  imenovali Hoja okrog ograje okupiranega Aerodroma se bomo spomnili vseh sodelujočih v vojni za Slovenijo, Aerodrom in svobodo.

Pohod vam naj razbistri duha, dvigne apetit in povzroči žejo, da si boste zapomnili pohajkovanje po gozdovih Skok.

Dobrodošli, hvala še enkrat za vaš obisk.

Slike si lahko ogledate v GALERIJI

 

                                                                                   OZVVS MARIBOR
Branko Trglec

Scroll to Top