Povzetek letne konference

Spoštovane veteranke, cenjeni veterani,po dveh zaskrbljujočih letih smo ponovno uspeli izvesti Letno konferenco Območnega združenja Maribor v mesecu marcu;nenavadno za ta čas, vendar zelo praktično, saj v začetku poslovnega leta uvidimo,kaj smo lani naredili,kaj smo izpustili oziroma nismo dokončali in je tukaj sedaj možnost,da popravimo napake in izpuste.

Letna konferenca se je odvijala v Pekrah, dne 25.marca 2022, v prostorih Kulturnega društva Pekre, kar je sami konferenci dajalo pridih kulturnosti; po formalnostih smo prepustili določenim članom združenja, da izpovejo svoja mišljenja, občutke in pričakovanja po tridesetih letih življenja na papirnatih, nematerialnih trofejah, s katerimi se lahko samo brezplodno hvalijo in jih predstavljajo javnosti, svojim domačim in vnukom, njihovo delo pa je velikokrat pozabljeno ali pa celo omalovaževano.

Po uspešni izvedbi letne konference smo si ogledali film Trideset let kasneje; to pričevanje, shranjeno na sodobni medij bi lahko ostalo kot dokaz, da so ta dekleta in ti fantje s Štajerske in Pohorja v letu 1991 resno vzeli skrb  za to domovino, da jo ohranijo na jugu Alpskega sveta.

OZVVS MARIBOR
PREDSEDNIK

Branko Trglec

Ob tej priliki bi vas opozoril na eno urno oddajo Delavnico znancev, ki je bila na sporedu Radia Maribor v ponedeljek 4.4.2022 ob 19. uri.
Poslušate lahko na tem linku:

https://365.rtvslo.si/arhiv/radijska-delavnica-znancev/174862085

Scroll to Top