Predavanje dr. Šteiner

Minila so debela tri desetletja odkar smo veteranke in veterani vedeli kaj je vojna, zakaj je do nje prišlo, kdo je odgovoren za njen začetek; vojne, katere smo poznali, so bile v večini za ozemlje, za svobodo ,za samostojnost, današnji spopadi pa so nam predvsem nerazumljivi , nepotrebni, povzročeni predvsem zaradi interesov kapitala in poseganja po vplivu v regijah.

Trenutno najnovejši spopad v vzhodno evropski regiji, na območju jugo-vzhodne Ukrajine in hkrati invazija ruskih sil so tema, katera zanima širšo publiko, tudi v Sloveniji, saj je od trenutnega stanja na fronti in v celotnem spopadu odvisno ali bo Evropa oziroma njeni prebivalci zmrznili ali vsaj delno pomrznili.

Za boljšo razjasnitev tega zapleta in spremljajočih dogodkov smo na predavanje o nepotrebnosti tega spopada povabili g .dr. Alojza Šteinerja s svojo profesionalnostjo in poznavanjem razmer nam je razsvetlil poglede na problem vojnega spopada na vzhodu Evrope.

Naše razmišljanje o vzrokih in posledicah te vojne je širše, saj nam je ta predstavitev odprla širino razuma in je naše poglede postavila na realna tla; nismo več naivni poslušalci uradnih razlagalcev našega zavajanja saj znamo sami razmišljati in si ustvariti mnenje.

Cenjeni g. Šteiner, zahvaljujemo se vam za vaše izčrpno predavanje ter se hkrati priporočamo za nadaljnje sodelovanje.

                                                                         OZVVS MARIBOR
PREDSEDNIK
Branko Trglec

Scroll to Top