Srečanje veteranov

»BELLA PROHIBENTUR LUDIS«

Spoštovane veteranke in veterani, kar v navado nam je že prišlo,da vsako leto na nivoju pokrajine in domovine preizkusimo naše fizično stanje, možnost miselnosti in seveda dobrega vida, največ pa druženja in spoštovanja do vse sodelujočih in vseh veterank in veteranov.

Včeraj, dne 13.maja 2023 smo ponovno postavili na preizkus svojo moč, vid, razmišljanje, saj smo se s kolegi veterani pomerili v petih športnih disciplinah;naše srečanje oziroma pokrajinske igre je zgledno pripravilo Območno združenje Ruš, Selnice in Lovrenca, za kar smo jim vsi veterani hvaležni, ker se v teh zaostrenih situacijah spopasti z organizacijo in še nastalimi stroški ni lahko.

Druženje je bilo v duhu olimpizma-važno je sodelovati, ne zmagovati; kljub temu pa nam je bilo prijetno, ko smo na koncu prejeli medalje in pokale in smo se kot zmagovalci malo dvignili od povprečja.

Prehodni pokal kot skupni zmagovalec peteroboja je postalo združenje OZVVS Ruše-Lovrenc-Selnica; mi kot predstavniki OZVVS Maribor pa smo kljub slabemu, mornarskemu spopadu z vrvjo in pomanjkljivim metanjem bomb osvojili eno prvo in drugo mesto-zmagovalci so bili modro razmišljajoči šahisti, srebrni pa z mirno roko kegljači. Po končanem turnirju smo še tovariško razpravljali, kako živimo danes, trideset let od velikega poka; v povprečju so vsi veterani razočarani nad stanjem,katero nas je doletelo, želimo si vsaj nekaj spoštovanja s strani režima in njegovih predstavnikov.

Srečanje oziroma Igre brez meja so nam bile lepa popotnica in priprave na srečanje športnic in športnikov veteranov v Dravogradu, dne 10.junija 2023.

Cenjene veteranke, spoštovani veterani, organiziran je avtobusni prevoz, kar pomeni,da imajo možnost sodelovanja na Igrah tudi navijači.

 

OZVVS MARIBOR
Branko Trglec

Scroll to Top