Tekmovanje kegljačev v Brinju, Slovenska Bistrica

Ekipi  kegljačev in bombašev OZVVS Maribor na tekmovanju v Brinju, Slovenska Bistrica

Dolgo smo se zbirali in končno zbrali. Sreda, tudi tista 26. septembra,je bila za mnoge tudi  delovni dan. Obvestilo OZVVS Slovenska Bistrica, organizatorja že tradicionalnega tekmovanja v dveh disciplinah (ruskem kegljanju in metu šolske bombe na cilj), je bilo: zbor ob 15. uri  Ekipo mariborskih  kegljačev so tokrat zastopali Drago Kvas, Leopold Lederer in Darko Kokolj, ekipo bombašev pa Venčeslav Ogrinc , Branko Milenkovič in Jaz, Bruno Kremavc. Z nami je bila tudi Marija Koprek, sicer članica enote OZSČ Maribor – Slivnica, da spomnimo, zmagovalka v ženski konkurenci v ruskem kegljanju na XVI. veteranskih športnih igrah v Hočah. Zvito smo z dvema bombašema, tudi članoma omenjene slivniške enote, sestavili kegljaško ekipo enote Slivnica. V Brinje smo se popeljali z dvema voziloma, prispeli pa krepko prehitro. Zapeljali smo se v mesto, si brezalkoholno zavezali dušo in se vrnili v Brinje, ko so prihajali tudi domačini. Tekmovanje sta otvorila predsednik OZVVS Slovenska Bistrica Miran Krušič in predsednik VŠP, tudi OZVVS Ptuj, Vlado Žgeč. V obeh disciplinah je nastopilo po 9 ekip VŠP, izjema je bila le slivniška.

V ruskem kegljanju je mariborska veteranska ekipa zasedla 3. mesto s 151-timi podrtimi keglji in prejela priznanje. Boljši sta bili ekipi OZVVS Ormož s 173 –timi in OZVVS Slovenska Bistrica s 154-timi podrtimi keglji. Lahko bi bili drugi, je marsikdo pripomnil. Slivniška ekipa je zasedla 4. mesto s 129-timi, toda kegljačica Marija Koprek je z 58 –timi podrtimi v posamični konkurenci osvojila odlično 2. mesto. Kapo dol! V posamični konkurenci jo je le za 5 kegljev premagal le predstavnik iz Ormoža.

In kako je bilo pri metu šolske bombe na cilj? Tekmovanje je avtoritativno vodil predstavnik SV, ki je odlično pripravil tekmovališče.

Mariborska bombaška ekipa se tudi tokrat ni dala. V ekipni konkurenci smo s 76 točkami dosegli 3. mesto in prav tako prejeli priznanje organizatorja. V posamični konkureci pa je slavil odličen bombaš, stalni član ekipe tudi na veteranskih športnih igrah, tako zveze kot VŠP, Branko Milenkovič. Zbral je 36 točk. Čestitke!

Boljši od nas v metu bombe sta bili le ekipi OZVVS Ruše z 79 in Slovenske Bistrice s 77 točkami. Z eno točko več, torej.

Ob koncu tekmovanja smo prav bombaši naše ekipe pomagali pospraviti bombišče osamljenemu sodniku iz SV.

Razglasitev rezultatov in vselej prijetno druženje ob jedači in pijači je uspešnemu zaključku pristavilo piko na i.

Organizator za naslednje leto napoveduje še dodatno disciplino. Nekakšno metanje obročkov na cilj/palico. Nekateri so se že preizkušali. Vsaj en zadetek v polno že veliko pomeni. Bomo videli.

Četrtek, 04.10.2018

Bruno Kremavc,podpredsednik OZVVS Maribor

Scroll to Top