Vabilo na občni zbor 20. 03.2015

Spoštovane veteranke,veterani!

Kot vsako leto, Vas tudi letos vljudno vabimo na »največji dogodek« v letu, na naš občni zbor. Tokrat smo se odločili, da se srečamo v eni od občin, ki nam je poleg MOM najbolj naklonjena, v občini Hoče – Slivnica. Dobimo se 20. marca ob tradicionalni 18. uri v kulturnem domu v Hočah. Mislim , da Hoče niso tako velike, da bi ga zgrešili, saj se nahaja prav v centru kraja, v isti zgradbi kot občina.

Na našem srečanju vam bomo predstavili s čim smo se ukvarjali in kaj naredili v preteklem letu in kaj kanimo letos. Mislim, da je kar pestro leto pred nami, saj ga zaznamujejo okrogla 70. obletnica konca 2. svetovne morije ter 100. obletnica morije na Soči. Oba datuma smo veterani dolžni spoštovati in jih nekako obeležiti, kar bomo tudi z vašo pomočjo postorili. Ne bomo se pustili zavesti eni ali drugi ideologiji. Resnici, ki jo zahteva življenje po 70. ter 100. letih, se ne bomo izognili. Povedali bomo, kar bi morala ta družba storiti ter izvedeti že zdavnaj. Ne bomo delovali razdiralno, temveč povezovalno med vsemi, ki nam bodo želeli in hoteli prisluhniti. Narod, ki se je na teh prostorih obdržal tisočletja pač ne sme izgoreti v medsebojnem sovraštvu povzročenem s tujimi ideologijami, ki so nas zadnjih sto letih uničujoče razdvajale. Te delitve je potrebno presekati in preseči! Veterani, ki si nismo umazali rok s krvjo lastnega naroda smo dožni to storiti!

Naj najavim le enega od večjih dogodkov, ki ga pripravljamo. Dne 12. aprila, ob 70. obletnici zadnjega bombardiranja Maribora, bomo v Gaju generala Maistra v našem Melju odkrili spomenik Bombardiranemu Mariboru in se tako oddolžili vsem žrtvam, ki so ob teh napadih umrle v tem mestu.
Tudi pohodov letos ne bo manjkalo. Na zboru boste zvedeli kdaj in kje se bo letos hodilo in še marsikaj drugega.
Še nekaj! Prosim, da poravnate članarino vsi, ki to zmorete. Če je ne morete plačati, nas prosim o tem obvestite, da vas zabeležimo in boste deležni istih pravic, kot ostali plačniki.

Scroll to Top