Vabilo na občni zbor 22. 03.2013

Spoštovane veteranke, veterani

P o dolgem času se vam zopet oglašam z vabilom, da se ponovno srečamo in si kaj povemo. Po vsem kar se dogaja okoli nas, bi človek pričakoval, da bo tokratno srečanje nekaj, kar pač mora biti, brez tiste prisrčnosti, ki je bila med nami vedno prisotna. Sem optimist in upam, da se motim. Kljub temu ,da smo na nekakšnem dnu, vendarle nekako čutim, da se naša veteranska duša ne bo nikoli prepustila malodušju in bo, tako kot v najtežjih trenutkih, ki smo jih preživeli, našla v bodočnosti svojo in za vse, ki verujejo v domovino, svetlo prihodnost. Morda bomo tokrat skromnejši, vendar bo vse, kar si bomo povedali in naredili prisrčno in prijazno.
Ne bom vam opisoval na dolgo in široko, kaj vse smo v minulem letu naredili, rekel bi le, da smo se še bolj približali našemu članstvu, predvsem tistemu delu, ki mu je bilo najtežje. Težko pa je bilo. Najprej vam, ko so vam povedali, da za večino ne bo več dodatnega zavarovanja. Potem pa seveda našemu celotnemu združenju, ko je država pozabila na nas in ni primaknila niti evra. Tudi Mestna občina Maribor, od katere smo sicer dobivali v primerjavi z nekaterimi sorodnimi organizacijami nekajkrat manj kot oni, je še tisto prepolovila. Delali in ustvarjali smo z vašo članarino in sredstvi, ki so nam jih naklonile nekatere delovne organizacije ter občine od koder prihajamo. Prodajali smo knjige in organizirali srečelov, s katerim smo pokrili del stroškov.
Kljub vsemu, smo postorili vse, kar smo si zadali. Preko zveze smo poskrbeli za 13500 evrov, ki smo jih razdelili med pomoči potrebne, največ poplavljenim. Povezali smo se z fundacijo Anina zvezdica in razdelili preko 300 prehrambenih paketov. Iz lastnih sredstev smo razdelili za 2200 E socialnih pomoči.
Postavili smo spominsko tablo generalu Maistru in uredili Spominski gaj generala Maistra. Še bi lahko našteval pa pustimo to do občnega zbora!
Letos bo denarja še manj, tako vsaj napovedujejo. Torej bomo zopet odvisni od sebe. Prosim vse, ki vam je do našega združenja, da prispevate svojo članarino, saj bomo le tako preživeli te čudne čase. Pričakujem, da boste priložene plačilne naloge čim prej poravnali! Tisti pa, ki tega ne bi zmogli , naj mi to javijo! Teh je na žalost vedno več, vendar ostajajo tudi ti naši polnopravni člani.
Naš zbor bomo opravili dne 22. 03.2013 v Domu obrambe in zaščite v Pekrah.
Pridite ob 18. uri v čim večjem številu in prinesite s seboj dobre pa tudi kakšno
kritično misel. Vse bodo dobrodošle. Predvsem pa veliko dobre volje, ki nam vsem primanjkuje!

Tone Korošec

Kliknite tukaj za prenos vabila v pdf obliki

Scroll to Top