Vabilo na srečanje veteranov in ekskurzijo

Spoštovane veteranke, cenjeni veterani, oktober je tu; dva večja dogodka za nas-srečanje veteranov v Skokah, dne 1.10.2022, ob 8.uri-sprejem gostov,topel napitek,pecivo ali keks ter kasneje 5 kilometrov počasnega tempa okoli Aerodroma Maribor-območje,katero je bilo za civilno prebivalstvo zaprto v času osamosvojitvene vojne.Med pohodom se bo našel poživitveni obrok s pijačo in na cilju, v Športnem parku v Skokah zakuska s tovariškim srečanjem veteranov Podravja.Prijave na telefonsko številko 070-156 877, Mišo Frajzman.

INSTRUKCIJE :

-start pohoda in kasnejšega srečanja ob 8.00 na Športnem centru v Skokah, smer Letalski center Maribor, kar pomeni,da je možen dostop z dve strani-Avtocesta, izhod Rogoza ter kasneje do Skok,kjer v središču zavijemo proti Letalskemu centru ali pa varianta 2, Ptujska cesta do Miklavža, na semaforju desno do Skok, kjer prav tako v centru zavijemo  v smeri Letalskega centra vdo Športnega centra.

V sredini oktobra, točneje 15.Oktobra 2022 bomo organizirali ekskurzijo, v katerem bomo spoznavali sredino Slovenije; v dodatku je program.Cena izleta z vodenjem, kosilom ter prevozom znaša 50,00 €; polovico te cene bomo pokrili sami osebno, drugi del pa Območno združenje Maribor.Prijave zbiramo na sedežu OZVVS ,Heroja Šaranoviča 27, 2000 Maribor.

Potek programa :

  • ustavite se pri pomniku Slovencev v Geometričnem središču Slovenije (GEOSS), natančno geografsko določeni točki na zemljevidu Slovenije, ki kot srce dežele povezuje vse Slovence;
  • v bližnjih Vačah si oglejte poustvaritev pomembnega vladarskega obeležja železne dobe, znamenite situle z Vač, ki izhaja iz 5. stoletja pred našim štetjem iz časa halštatskega obdobja;
  • v središču Vač obiščite cerkev sv. Andreja z edinstvenim božjim grobom, ki so ga mojstrsko izdelali češki steklarji;
  • v nekdanjem pristaniškem mestu Litija si oglejte staro mestno jedro s cerkvijo sv. Nikolaja s čudovitim mozaikom, delom patra Marka Ivana Rupnika;
  • litijsko podzemlje doživite ob obisku Rudnika Sitarjevec Litija, ki sodi med največja rudna nahajališča v Sloveniji z več kot 60 vrstami mineralov in najhitreje rastoči kapniki na svetu;
  • okrepčajte se ob okusnem lokalnem kosilu;
  • obiščite grad Bogenšperk, na katerem je v 17. stoletju prebival znameniti slovenski polihistor Janez Vajkard Valvazor in si oglejte zbirke, ki odkrivajo njegovo široko zanimanje za najrazličnejša področja življenja ljudi v starih časih.

Za ekskurzijo bomo prijave začeli zbirati v četrtek, dne 15.septembra 2022, z vašim vložkom, v višini 25,00 €.

V situaciji,katera nas je doletela ne po naši krivdi, bo mogoče med nami kdo, ki bi se želel udeležiti izleta pa ne zmore; dragi soborci, povejte na glas, ker samo takrat vam lahko poskušamo pomagati, ker drugače ne vemo ali pa nimamo vpogleda v vašo trenutno situacijo.

Za nekaj članov se še bo našel denar za obisk lepot Slovenije,katero ste branili zaradi ljubezni do domovine, ne zaradi dvojne pokojnine.

 

Spoštovani,

                                                                                                                              OZVVS MARIBOR
Branko Trglec

 

Scroll to Top