VETERANSKE ŠPORTNE IGRE VZHODNOŠTAJERSKE POKRAJINE 2021 HOČE

V skladu z letnim načrtom dela  PO ZVVS  VŠP, kakor tudi OZVVS Maribor, so bile pokrajinske veteranske športne igre načrtovane v začetku maja 2020 v in pri večnamenski športni dvorani v Hočah.  Epidemiološka situacija, ta vražji virus Covid -19, je zahteval preklic izvedbe iger v začetku maja 2020 v Hočah , v maju 2021 pa na drugi izbrani lokaciji v Brinju pri Slovenski Bistrici.

In končno, imeli smo še srečo z vremenom, že omenjene veteranske igre so se uspešno odvile v soboto, 25. septembra letos v Hočah, se ve, ob spoštovanju aktualnih NIJZ ukrepov in sodelovanju rediteljske ekipe izvajalca.

Priprave na igre so bile temeljite, dodelane v podrobnosti. Organizatorja iger sta bila PO ZVVS VŠP in OZVVS Maribor, izvajalec pa OZVVS Maribor. Za uspešno soorganizacijo se je zahvaliti vodstvu  občine Hoče – Slivnica in predstavniku njihovega  režijskega obrata Miranu Vodi, Balinarskemu klubu Hoče, DU Hoče- kegljaški sekciji in Strelski družini Franc Lešnik -Vuk iz Hotinje vasi.

Iger se je od povabljenih osem, udeležilo sedem območnih združenj veteranov vojne za Slovenijo in sicer Ormož, Ptuj, Lenart, Slovenska Bistrica, Ruše, Kungota-Pesnica-Šentilj in Maribor, PVD SEVER Maribor pa so oddaljile druge  aktivnosti.  Vseh udeleženih je bilo 70. Zbrane so ob otvoritvi ob 09.30 uri nagovorili Miran Fišer, predsednik PO ZVVS VŠP, dr Marko Soršak, župan občine Hoče-Slivnica, Venčeslav Ogrinc, podpredsednik ZVVS in Bruno Kremavc, vodja tekmovanja, igre pa je uradno otvorila Ilka Riedl, sekretarka OZVVS Mb, ki je tudi povezovala odvijanje iger za mikrofonom.

Tekmovanja so potekala v štirih disciplinah in sicer v streljanju s serijsko zračno puško, hitropoteznem šahu, metu šolske bombe na cilj in visečem oz. ruskem kegljanju. Vodje tekmovanj so bili: Jernej Jazbinšek, Branko Vadlja, Mišo Frajzman in Drago Kvas. Zadane naloge so, s svojim pomočniki, izvedli odlično.

Prejemniki pokalov in priznanj za prva tri mesta po posamičnih disciplinah so bile tričlanske ekipe:

Serijska zračno puško:

 1. OZVV Maribor (Jernej Jazbinšek, Ivan Kopše, Igor Pahor) – 256 krogov
 2. OZVVS Slovenska Bistrica – 233 krogov
 3. OZVVS Ptuj – 170 krogov

Šah (2 x 10 minut):

 1. OZVVS Maribor ( Karl Cojhter, Branko Vadlja, Jožef Kopše) – 6 točk
 2. OZVVS Slovenska Bistrica – 4 točke
 3. OZVVS Ruše – 2 točki

Met šolske bombe/cilj:

 1. OZVVS Lenart – 46 točk
 2. OZVVS Slovenska Bistrica – 44 točk
 3. OZVVS Ruše – 38 točk

Viseče(rusko) kegljanje:

 1. OZVVS Slovenska Bistrica – 308 podrtih kegljev
 2. OZVVS Maribor ( Drago Kvas, Darko Kokalj, Jože Karapetrič – 307 podrtih kegljev
 3. OZVVS Ormož 38 -216 kegljev

Skupni zmagovalci so bili tekmovalci OZVVS Slovenska Bistrica, ki so prejeli tudi tudi prehodni pokal PO ZVVS VŠP. Drugo mesto so si z minimalno razliko za zmagovalcem, če boste verjeli ali ne, odločal je en sam podrti kegelj, priborili tekmovalci OZVVS Maribor, tretje pa vselej borbeni tekmovalci OZVVS Ruše, pohorske korenine, kot jih imenujejo.

Prijetno druženje pred in med razglasitvijo rezultatov je potekalo pod streho Balinarskega kluba Hoče. Po okusnem  pohorskemu  loncu  in kozarčku piva je beseda dala besedo in vse težje se je  bilo raziti.

Naj  ne bo pozabljeno!

 

Zapisal: 26. septembra 2021
Bruno Kremavc
član Komisije za šport in rekreacijo OZVVS Maribor

 

Slike iz iger v GALERIJI

Scroll to Top