VŠI VŠP Ormož 2022

Ekipe  OZVVS Maribor na veteranskih športnih igrah Vzhodno-štajerske pokrajine v Ormožu

V soboto,  07. maja letos, se je 18 članov OZVVS Maribor, ki so bili porazdeljeni v 6 ekip, šahovsko, streljanje z zračno puško, met šolske bombe, viseče kegljanje, pikado in vlečenje vrvi, udeležilo  veteranskih športnih iger v Ormožu. Kmalu po 09. uri se je pred Ribiškim domom Ormož zbralo okoli 150 udeležencev iz sedmih OZVVS VŠP  in PVD Sever.

Zbrane v postroju so, po mimohodu praporščakov, odigrani himni in spominu na preminule, veterane pozdravili predsednik OZVVS Ormož Miran Fišer, podžupanja občine Ormož Irma Murad, predsednik RD Ormož Rado Antolič, predsednik PO OZVVS VŠP Maks Wolfgruber in vodja tekmovanja Jože Kosi.

In veteranske igre so se pričele. Večina disciplin (viseče kegljanje, pikado, met šolske bombe/cilj in vlečenje vrvi ) je potekala v neposredni bližini ribiškega doma, streljanje z ZP na strelišču Holermus, šah pa v središču Ormoža, v veteranskem klubu.

Pa poglejmo dosežke ekip OZVVS Maribor. V štirih disciplinah, šahu, streljanju z ZP. metu šolske bombe/cilj in visečem kegljanju so bila dosežena  druga mesta – pohvalno. V vlečenju vrvi je dosežena delitev 5. do 8. mesta, v pikadu pa 8. mesto.

V skupni razvrstitvi  pa je poudariti, da so ekipe OZVVS Maribor dosegle najboljši uspeh doslej  2. mesto (33 tč)!

In kakšne so bile postave in skupni dosežki  ekip:

  • Šah: Karl Cojhter, Branko Vadlja, Jožef Kopše → 11,5 tč
  • Streljanje z ZP: Ivan Kopše, Igor Pahor, Igor Rajšp → 470 krogov / Ivan Kopše je v posamični konkurenci prejel srebrno medaljo! Dosegel je 176 krogov.
  • Mšb/cilj: Tomislav Habjanič, Božo Doberšek, Bruno Kremavc → 36 tč
  • Viseče keglj,: Drago Kvas, Darko Kokalj, Jože Karapetrič → 364 ( 9 kegljev je tokrat zmanjkalo za prvaka, Bistričani očitno trenirajo v Brinju). Drago Kvas je v posamični konkurenci prejel bronasto medaljo.
  • Pikado: Zlatko Hrženjak, Ante Kaorin, Drago Kvas, Jože Karapetrič → 1012 tč
  • Vleč. vrvi:Jožef Hojski, Božo Doberšek, Ante Kaorin, Darko Kokalj, Tomislav Habjanič & Igor Rajšp, Milan Lovrenčič → 4 tč
  • Za fotografiranje, navijanje in dobro razpoloženje pa sta poskrbela Franc Lajnšič in Mišo Frajzman.

1. mesto v skupni razvrstitvi je prepričljivo pripadlo lanskemu zmagovalcu v Hočah OZVVS Slovenska Bistrica – čestitamo! Tretje mesto so si priborile Ruše, organizator, OZVVS Ormož pa je bil četrti, torej zlata sredina.

Organizatorju OZVVS Ormož kapo dol za organizacijo in pogostitev, vsem sodelujočim pa hvala za prijateljsko, pravo veteransko vzdušje.

REZULTATI  VETERANSKIH IGER ORMOŽ 2022 → PO DISCIPLINAH & SKUPNO

EKIPA KEGLJANJE STRELJANJE PIKADO ŠAH MET BOMBE VLEČENJE VRVI SKUPAJ
1 OZVVS Slovenska Bistrica 8 8 8 6 6 6 42
2 OZVVS Maribor 7 7 1 7 7 4 33
3 OZVVS Ruše 4 5 2 8 5 8 32
4 OZVVS Ormož 6 3 7 5 4 4 29
5 OZVVS Ptuj 4 6 6 4 1 4 25
6 OZVVS Lenart 2 2 5 0 8 4 21
7 PVD Sever 1 4 4 3 2 7 21
8 OZVVS Kungota Pesnica Šentilj 3 1 3 3 3 5 18

 

Slike si lahko ogledate v GALERIJI – s klikom TUKAJ

Bruno Kremavc,

član KŠR OZVVS Maribor

Scroll to Top