Žalna seja predsedstva OZVVS Maribor

Odšel je naš velik prijatelj, vzornik in nenadomestljivi tovariš v boju in miru, naš Franc Rudolf, poveljnik enot 71. Območnega štaba TO, ki so branile Maribor in velik del SV Slovenije.
Izgubil je edino bitko v svojem življenju z zahrbtnim in nevidnim sovražnikom, kjer mu ni moglo pomagati njegovo vojaško znanje, njegova poveljniška odločnost niti njegov čudoviti značaj , ki ga je vodil v njegovi pravičnosti in tovarištvu.
Na tej žalni seji, ki ji bodo poleg nas prisostvovali tudi njegovi bližnji sorodniki, bomo obudili spomin na našega dragega prijatelja.
Žalna seja, ponedeljek, 20.03. ob 18. uri v prostorih OZVVS Maribor.
Pogreb dragega pokojnika, sreda, dne 22.03. ob 14. uri, pokopališče v Hoče.

Nekrolog za Francem:

Spoštovana ga.Rudolf, spoštovani sorodniki, dragi veterani. Današnja izredna seja, današnja žalna seja predsedstva je namenjena spominu na našega dragega častnega člana in soustanovitelja Območnega združenja, Franca Rudolfa, ki je izgubil svojo edino bitko proti strašnemu in nevidnemu sovražniku. Podlegel je zahrbtni bolezni, proti kateri se je boril kar nekaj let.

Kot vojak in poveljnik si dragi Franc med osamosvojitveno vojno s svojimi teritorialci branil in obranil mesto Maribor in širšo okolico pred napadalci jugo vojske, kateri smo nekoč vsi pripadali, ki ni prenesla poraza in dejstva, da odhajamo Slovenci na svoje. S svojimi častniki, podčastniki ter predvsem s teritorialci, si s svojim modrim poveljevanjem preprečil tragedijo večjih razsežnosti, kot je sicer nastala. Vendarle dragi naš Franc , storil si veliko dejanje, za kar ti bomo hvaležni prav vsi, ki si jim v tistem času poveljeval in to hvaležnost pričakujemo tudi od širše družbe, predvsem od mladih, ki premalo vedo o tistem prevratnem času, ki jim je prinesel samostojno državo in drugačne medčloveške odnose. Tudi kot vojni veteran si veliko prispeval k oživljanju spomina na tiste čase. Prav ti prostori, v katerih danes domujemo mariborski veterani, so plod tvoje volje in želje, da imamo veterani svoj kotiček.
Morda le še naša skromna zahvala!

NAJ NE BO NIKOLI POZABLJEN

Spoštovani svojci!

So trenutki, ko človek ne ve kaj bi storil, saj je ob izgubi svojega najdražjega prav gotovo neutolažljiv. Naj vas tolaži tudi naše sočustvovanje z Vami, saj smo tudi mi globoko ožaloščeni. Kot veterani, ki nekaj damo na naša častna dejanja v preteklosti, Vam obljubljamo, da bo ostal naš in Vaš Franca v naših mislih dokler nam bo dano, da se lahko spominjamo. Čeprav te ni več med nami, boš ostal vedno v naših srcih. Saj kot pravi pregovor, ki govori o velikih ljudeh:

NISI UMRL, SI LE ODŠEL!

Naše najgloblje sožalje!

Veterani OZVVS Maribor, 20.03.2017

Scroll to Top